Ministrul finanțelor spune că site-ul IMM Invest - care picat imediat după lansare în urmă cu mai mult de o săptămână - a fost refăcut și firmele mici și mijlocii pot aplica începând de marți dimineață.

„Marți, 28 aprilie, ora 9:00, IMM INVEST este live și toți cei care doresc să beneficieze de linii de credit pentru investiții/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% și cu dobândă subvenționată 100% pot să se înscrie în program”, a scris Florin Cîțu, ministrul finanțelor, pe Facebook.

El insistă că programul nu funcționează după principul „primul venit, primul servit”.

Pe 17 aprilie, ministrul anunța deschiderea înscrierilor într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria. În paralel, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) avea o conferință online pentru a explica cum trebuie completate cererile, amintește HotNews.

În același timp, apăreau neîncetat mesaje pe Facebook, unde era transmis evenimentul, cu privire la faptul că nu funcționa site-ul. Inițial, Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM spunea că e vorba de 150.000 de accesări pe minut și de aceea site-ul este blocat, dar apoi a spus că este un atac informatic.

Și Florin Cîțu a lansat aceeași acuzație, promițând că va veni rapid cu dovezi în acest sens.

Autoritățile au spus că au pornit o anchetă, dar încă nu au prezentat rezultatele acesteia.