România a coborât cinci poziții, până pe antepenultimul loc, într-un top mondial al capacității de a dezvolta, reține și atrage talentele, doar Mongolia și Venezuela fiind clasate mai prost.

România se poziționează pe locul 61 din 63 de țări analizate de IMD World Competitiveness Center, într-un clasament dominat de state din Europa, anunță INACO.

Astfel, primele cinci poziții în top sunt ocupate de Elveția, Danemarca, Belgia, Austria și Finlanda, în timp ce pe ultimele poziții se clasează Ucraina (59), Croația (60), România (61), Mongolia (62) și Venezuela (63).

„Spune-mi cum îți tratezi talentele umane ca să-ți spun ce șanse ai de dezvoltare ca națiune. Nu există nu pot! Există nu vreau! INACO - Inițiativa pentru Competitivitate readuce în atenția publică alternativa românilor talentați la erorile actuale și cheamă la aplicarea regulii de aur a «omului potrivit la locul potrivit» pentru lucrul bine făcut dacă ne dorim să performăm ca economie, educație, sănătate sau infrastructură, dacă ne dorim să nu mai plătim atât de scump costurile sociale și economice ale incompetenței și inacțiunii”, a spus Andreea Paul, președintele INACO, potrivit Agerpres.

În Europa de Est, Estonia performează pe locul 29, Lituania pe locul 33, iar Polonia pe locul 34. Ungaria este pe locul 54, iar Bulgaria pe locul 58.