Începe a treia ediție a Innovators for Children, un accelerator de soluții digitale scalabile și de impact, care își propune să le ofere copiilor și adolescenților acces la produse și servicii mai bune.

Pe 14 aprilie, încep înscrierile la competiția de soluții digitale Innovators for Children. Dezvoltat de Impact Hub Bucharest, alături de Fundația UiPath, Innovators for Children este un accelerator de soluții scalabile și de impact care oferă copiilor și adolescenților acces la produse și servicii mai bune și la condiții de viață îmbunătățite. De 3 ani, printr-un format de incubare anual, competiția susține startupurile și ONG-urile care dezvoltă soluții tehnologice pentru a schimba viitorul copiilor din România.

Se pot înscrie startup-uri și ONG-uri care au o idee de business, sunt în stadiul de prototip sau dețin de maximum un an o soluție disponibilă comercial pe piață la data finalizării perioadei de înscriere.

Competiția are două etape.

În prima - etapa de validare - sunt îmbunătățite ideile de business, selectate în concurs, prin educație de business, mentorat și conexiuni relevante cu alte organizații din domeniul grijii față de copii. La această etapă participă cele 10-15 startupuri și ONG-uri acceptate în accelerator.

În a doua etapă, cea de dezvoltare, cei selectați își pregătesc proiectele desemnate câștigătoare pentru lansarea pe piață. La această etapă participă maximum 3 startupuri sau ONG-uri. Vor beneficia de mentorat, sprijin în creșterea businessului, o campanie de PR și diverse opțiuni de sprijin financiar.

Câștigătorii pot primi o finanțare nerambursabilă de 20.000 de euro. 

Cele trei soluții câștigătoare de anul trecut
 
Dara este o platformă digitală dedicată continuării îngrijirii la domiciliu a copiilor cu patologii cronice grave. Este un proiect al Asociației Dăruiește Aripi din Constanța, și a primit o finanțare de 15.000 euro. 

Platforma stochează dosarele medicale ale copiilor, cu toate informațiile relevante, începând cu date despre protocoalele administrate (chimioterapie, radioterapie, transplant, intervenții chirurgicale, etc) până la monitorizările intercurente și cea pe termen lung. 
 
Platforma permite elaborarea unui plan de îngrijire personalizat, în conformitate cu protocoalele internaționale, în cadrul centrelor mari de oncologie pediatrică din țara noastră și creează mediul optim necesar colaborării experților din aceste centre cu profesioniștii din comunitățile unde copiii își au domiciliul (ex. medici oncologi, pediatri, medici de familie).

Prin posibilitatea de a include toți specialiștii din domeniile relevante fiecărui diagnostic în parte, platforma Dara oferă premisele organizării echipelor multidisciplinare virtuale (Tumor Boards), eliminând principala barieră actuală – distanța fizică dintre specialiști.
 
În acest moment, platforma Dara este funcțională, se află în faza de pilotare la Constanța, fiind deocamdată utilizată pentru pacienții oncologici din zona de Sud-Est a României. Planul de viitor este să se extindă la nivel național. 

ProfAid Kit este prima platformă educațională ABA (Applied Behavioural Therapy) - analiză comportamentală aplicată, una dintre cele mai cunoscute terapii pentru copiii cu autism. Este un proiect al Asociației Autism Voice, finanțat tot cu 15.000 euro. 

ProfAid Kit folosește materiale educaționale și tehnici specifice de management al comportamentelor dificile și a tulburărilor severe de comportament aplicabil pentru toți copiii înscriși în învățământul de masă, și o platformă suport pentru familiile copii cu probleme comportamentale la clasă.

În platforma digitală, se găsesc cursuri acreditate pentru cadre didactice, materiale de folosit în clase cu copiii pentru educatori, consiliere din partea specialiștilor Autism Voice pentru profesori și părinți.

Fluxy este o aplicație mobilă care își propune să înlăture nevoia meditațiilor pentru 75% dintre elevi.

Fluxy introduce un sistem revoluționar de învățare în flux, gândit special pentru elevii nativi digital. Iar pentru profesori, Fluxy oferă o platformă online de realizare lecții, prin care aceștia vor fi recompensați financiar și vor ajunge cu conținutul lor la un număr mare de elevi.

Învățarea ’în flux’ este un sistem dezvoltat in-house de către echipa Fluxy, având în spate un algoritm special conceput pentru a oferi elevilor o experiență de învățare fluidă, plăcută și eficientă. Aceștia au la dispoziție exemple, pași similari și întrebări de verificare, toate concepute pentru fixarea logică a noțiunilor și încurajarea curiozității naturale. Membrii echipei sunt autorii proiectului ClickEdu, prima platformă de lecții 100% online din România.