Prin intermediul a trei bănci românești, BEI va finanța microîntreprinderi și start-upuri.

Primele trei acorduri ale inițiativei pentru IMM-uri din România au fost semnate miercuri, la Bruxelles, între Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) și trei bănci comerciale: Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) și ProCredit Bank, informează Comisia Europeană.

Peste 4.300 de IMM-uri, microîntreprinderi și start-up-uri din România vor beneficia de un acces mai bun la finanțare în cadrul celor trei acorduri, care ar trebui să genereze o finanțare totală de 246 de milioane de euro, adică aproape jumătate din bugetul total de 540 de milioane de euro al programului Inițiativa pentru IMM-uri.

Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat: „IMM-urile joacă un rol crucial în economia țării și a Europei: crează locuri de muncă în comunitățile locale și introduc pe piață produse inovatoare. Prin decizia de a investi 100 de milioane de euro din bugetul Politicii de coeziune în acest program de pionierat, România a făcut o alegere inteligentă, care va stimula competitivitatea economiei sale și va oferi finanțarea de care au nevoie întreprinderile sale”.