Românii doresc să își schimbe computerele de acasă la un interval de cel mult patru ani, în prezent aproape trei sferturi dintre ei spunând că vor să facă o astfel de investiție în următorii doi ani.

Astfel, potrivit unui sondaj realizat de Intel, 45 la sută dintre români intenționează să își schimbe PC-ul peste un an, iar 26 la sută dintre ei vor să facă acest lucru peste doi ani, 13 la sută peste trei ani și 16 la sută în termen de patru ani.

Același sondaj arată că 44 la sută dintre utilizatorii români de computere dețin în prezent astfel echipamente cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani. Un sfert dintre ei folosesc PC-ul peste opt ore pe zi, pentru aplicații precum navigare pe Internet, rețele de socializare, muzică sau editare de documente.

Potrivit Intel, bugetul alocat pentru achiziționarea unui nou PC este între 1.500 și 2.500 de lei pentru aproape jumătate dintre respondenți, iar un sfert dintre ei au la dispoziție sub 1.500 de lei.

Atunci când aleg să își înlocuiască PC-ul pentru acasă, românii declară că îl aleg pe cel nou în funcție de viteza procesorului (67 la sută dintre ei susțin că este importantă), preț (42 la sută) și de performanța grafică (cea mai importantă pentru 46 la sută dintre români).

Cele mai folosite aplicații utilizate pe PC, acasă, sunt navigarea pe Internet (60 la sută) sau rețele de socializare (35 la sută). De asemenea, 29 la sută dintre români ascultă muzică, 28 la sută se joacă și 23 la sută editează documente pe computerul personal.