Monsson Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri eoliene din România, este primul investitor din domeniul energiilor regenerabile care a demontat turbinele dintr-un parc din cauza multiplelor schimbări legislative din ultimii ani.

"În urma reglementărilor legislative adoptate de Guvern în ultimii doi ani și a incertitudinii din piața de energie regenerabilă, Monsson Group a decis împreună cu partenerii din proiect demontarea turbinelor eoliene din CEE Târgușor de 27 MW (județul Constanța). Din păcate, schimbarea majoră a legislației energiilor regenerabile nu mai permite proiectului să se mai încadreze în parametrii economici estimați inițial, devenind nefezabil din punct de vedere financiar. Astfel, s-a decis demontarea turbinelor eoliene”, a spus, într-un comunicat, Sebastian Enache, business development manager al Monsson Group.

Compania, care este controlată de omul de afaceri Emanuel Muntmark, va păstra infrastructura parcului eolian și stația de transformare.

"Parcul eolian de la Târgușor are o capacitate totală de 27 MW, a fost instalat în 2012, dar nu a fost niciodată pus în funcțiune, pe fondul contextului legislativ nefavorabil investițiilor în domeniu”, a adăugat Sebastian Enache.