Cei care doresc să își amâne plata ratelor către bănci o pot face până la nouă luni, a spus miercuri ministrul finanțelor Florin Cîțu.

Ministerul Finanțelor lucrează la un proiect de ordonanță de guvern care să permită amânarea ratelor pe care clienții trebuie să le returneze la bancă, iar acest act normativ ar putea fi discutat de Guvern chiar în ședința de joi, a spus Cîțu.

Și persoanele fizice și persoanele juridice vor putea cere amânarea plății ratelor, a spus Cîțu, care a precizat că prezentarea unei soluții a durat ceva mai mult, pentru că vrea să includă și variante pentru ce se va întâmpla după aceste nouă luni.

„Așa am discutat cu BNR și Banca Națională are lichiditate. Sistemul bancar a răspuns pozitiv”, a spus Florin Cîțu, într-un video pe Facebook.

Într-o declarație făcută la Realitatea Plus, ministrul a spus că amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite și în întregul sistem bancar.

Cîțu a spus că se discută și un sistem simplu de implementare a măsurii, prin care clienții să solicite băncilor amânarea prin telefon, iar instituțiile financiare să confirme ulterior cererea via e-mail.