Premierul Tudose susține că România nu mai e la nivel de promisiuni în ceea ce privește infrastructura „care leagă Craiova de restul lumii”, după ce Klaus Iohannis a zis că infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern

„În atragerea de investiții, administrația locală are un rol cheie pe care îl încurajez să devină regulă și nu excepție. Știm cu toții că una din cerințele esențiale este asigurarea unei infrastructuri de calitate”, a spus joi președintele Klaus Iohannis, în discursul susținut în cadrul vizitei la fabrica Ford din Craiova.

 

„Pentru a beneficia de investiții mai mari, mai performante, pentru a reduce din diferențele regionale mari existente în România infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern”.

Iohannis a arătat că înainte de a participa la lansarea noului model Ford EcoSport a discutat cu reprezentanții Guvernului participanți la eveniment, între care și premierul Mihai Tudose, despre acest subiect, transmite Agerpres.

„În discuțiile pe care le-am avut am atins aceste subiecte și am primit toate promisiunile necesare", a arătat șeful statului.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a susținut că, în ceea ce privește infrastructura „care leagă Craiova de restul lumii”, România nu mai este la nivel de promisiuni.

 

„Sunt lucrări de infrastructură care sunt în procedură de licitare, de atribuire. Au început să se întâmple lucruri și pe această zonă. A fost un angajament al României. România înțelege să-și respecte angajamentele”.


 

+++++++++++ 

Președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose se află joi la fabrica Ford din Craiova, la evenimentul de lansare a producției unui nou model de autoturism.

Fabrica din Craiova a Ford va produce modelul EcoSport, în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro. Anterior, în această fabrică, Ford a produs modelul BMax, a cărui producție a încetat la 1 septembrie.

„Prezenţa domnului preşedinte la acest eveniment este un semnal puternic pentru industria auto din România, care se bucură de avantaje competitive şi care îşi creează o reputaţie din ce în ce mai bună pe piaţa europeană”, a spus marţi, în timpul unui briefing pentru presă, Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

În septembrie, premierul Mihai Tudose se întâlnea cu reprezentanții producătorului auto american, pentru a discuta despre stadiul implementării investiţiei Ford de la Craiova, inclusiv despre crearea celor aproape 1.700 de noi locuri de muncă. Cu acea ocazie, premierul a promis că autostrada Pitești-Sibiu va fi gata până la finalul mandatului său

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România.