Banca centrală are o rezervă suficientă de cadre care ar putea face parte dintr-un guvern tehnocrat, a spus joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

În condițiile în care discuțiile din spațiul public se îndreaptă tot mai mult către soluția unui guvern tehnocrat care să asigure conducerea executivă a țării până la alegerile generale de anul viitor, Isărescu – el însuși un fost premier tehnocrat în urmă cu 15 ani – a menționat rezerva de cadre a băncii pe care o păstorește de 25 de ani când a fost întrebat de posibile soluții pentru guvern.

De altfel, oameni de nădejde ai băncii au mai participat la guvernare: prim-viceguvernatorul Florin Georgescu a fost ministru de finanțe și vicepremier în primul guvern Ponta, în 2012. Anterior, Lucian Croitoru, consilier al lui Isărescu, fusese desemnat premier de Traian Băsescu în 2009, dar guvernul propus de acesta nu a fost votat de Parlament.

Joi și vineri, președintele Klaus Iohannis are consultări cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui nou prim-ministru, după demisia de miercuri a Cabinetului Victor Ponta.