Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, susține că Viorica Dăncilă, angajată recent pe postul de consultant, "lucrează de la birou" și este "foarte disciplinată".

"În ceea ce privește domeniul în care lucrează, n-a luat locul niciunui specialist din BNR. Domeniul, anume economia verde, este un domeniu relativ nou și pentru dânsa, și pentru oricine", a declarat Mugur Isărescu.

De asemenea, guvernatorul a explicat faptul că în domeniul în care lucrează Viorica Dăncilă BNR nu are absolvenți de facultate.

"Împreună cu colegii care formează grupul respectiv studiază și probabil că în toamnă va termina o lucrare și va ieși în public cu materialul respectiv", a mai adăugat acesta.

Întrebat dacă în această perioadă fostul premier lucrează de acasă sau de la birou, guvernatorul BNR a precizat că "lucrează de la birou și este foarte disciplinată”.

+++

Pe 18 mai, G4Media.ro scria că Viorica Dăncilă a fost numită consilieră de strategie a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu și se va ocupa de trecerea la Euro.

Pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar și a susținut un interviu.

Viorica Dăncilă este absolventa Facultății Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol și Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.