Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri, cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate bursieră în cadrul Bursei de Valori București, că "există semnale clare că economia revine pe calea redresării".

"La începutul acestui an, indicatorii privind piețele financiare arătau că România beneficiază de un climat investițional stabil. Din păcate, în contextul pandemiei de COVID-19, criza economică și-a făcut simțită prezența și în România, ca peste tot în lume. Există însă semnale clare că economia revine pe calea redresării. Ultimele date statistice indică pentru România, cât și pentru economiile europene, o creștere consistentă a Produsului Intern Brut în trimestrul al III-lea, față de trimestrul anterior, atunci când economia a resimțit șocul generalizat al crizei sanitare. De asemenea, rata șomajului în economia noastră se menține la puțin peste 5%, iar pe piețele financiare investitorii își păstrează încrederea în potențialul nostru de dezvoltare", a transmis Iohannis în mesajul prezentat de consilierul prezidențial pe politici economice și sociale, Cosmin Marinescu.

El a reamintit că România va beneficia, în următorii ani, de fonduri europene de 80 de miliarde de euro, afirmând că, astfel, economia noastră va începe să integreze beneficiile unui nou model de dezvoltare, bazat pe investiții, inovare și competitivitate. 

În același timp, Klaus Iohannis este de părere că e esențial ca România să își diversifice coerent arhitectura financiară, pentru "a nu rămâne blocați în paradigma în care doar statul <dă banii> pentru dezvoltare.