Primăria Municipiului București a lansat licitația publică pentru reabilitarea a aproximativ 40 de km de rețea din sistemul de termoficare al Bucureștiului.

Lucrarea este împărțită în 3 loturi și 4 obiective, cu o durată de execuție de 12 luni și o valoare totală a investiției de peste 150 milioane lei.

„După mai mulți pași procedurali începuți în februarie, lucrările pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei", a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție și se așteaptă depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie 2021, a mai precizat primarul.

Edilul mai susține că prin această investiție "vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde”.

Cele trei loturi sunt:

- LOT 1 „ Obiectiv 1, Magistrala I Sud, tronson CM 11`-CP3-CV5/4- 5,958Km”;

- LOT 2 „Obiectiv 3, Magistrala II Sud, tronson CM 43 – CO 2 - 4,477 Km. + Obiectiv 4, Magistrala II-III Grozăvești, tronson C 15/20 – CS 12 – 5, 526 km”;

- LOT 3 „Obiectiv 5, Magistrala Progresu Berceni, tronson CB 4 - CO5 - 3,9 Km”.

Potrivit anunțului de participare, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 07.06.2021, ora 15:00, oferta câștigătoare urmând a fi stabilită pe baza criteriului de atribuire – „cel mai bun raport calitate-preț”. 

La începutul lunii februarie, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Energetica, a demarat lucrările pentru alți 13 km de rețea, pe unul din cele mai afectate tronsoane - zona Ferentari, care deservește cartierele Rahova, Ferentari și Sebastian.

De asemenea, la sfârșitul anului trecut, Nicușor Dan a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 210 km de rețea principală de termoficare cu fonduri europene.