Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE a găzduit luni un eveniment de marcare a 50 de ani de existență a mărcii Dacia, anul Centenarului Marii Uniri înseamnând și jumătate de secol de existență pentru această companie.

"Dacia este o marcă cu care fiecare dintre noi se identifică, un simbol cu care au crescut generații întregi de români, încă de la înființarea întreprinderii, în 1968. Mașina familială Dacia a fost și rămâne un prieten de nădejde. Personal, consider că sloganul ales pentru marca Dacia - Mereu în inimile românilor - reflectă aprecierea și atașamentul românilor față de acest produs, de-a lungul timpului”, a declarat Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, Luminița Odobescu.

La rândul său, reprezentantul Ministerului Economiei, secretarul de stat Constantin Ivan, a apreciat că "Dacia a susținut demarajul motorizării României, iar prin efectul ei de antrenare a fost și rămâne unul dintre vectorii esențiali de modernizare a industriei auto”. 

"Politica industrială a României se orientează spre consolidarea lanțurilor de producție, iar aceasta a condus la dezvoltarea de clustere specializate in industria auto, inovative, cu rol integrator și la stimularea inovării bazată pe cerere (business-driven innovation)”, a mai spus secretarul de stat.

În cadrul altor intervenții au fost ridicate și aspecte legate de evoluția industriei de automobile la nivel european, direcțiile de acțiune ale industriei românești, cu accent pe competitivitate, sisteme de producție, automatizări, productivitate, calitate și tehnologii ecologice, precum și importanța combaterii schimbărilor climatice prin utilizarea eficientă a resurselor, pentru a contribui în mod semnificativ la reducerea emisiilor și stimularea creșterii economice durabile.

"Dacia este generator de valoare adăugată pentru economia și societatea românească și un exemplu concret al modului în care coeziunea acționează ca un vector de progres. De aceea, acțiunea viitoarei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene se va concentra pe unitate și coeziune, ingredientele de bază pentru rețeta unui viitor orientat către creștere durabilă, echitate, inovare, convergență și conectivitate", se arată într-un comunicat al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.