Ministrul muncii, Raluca Turcan, a spus recent că nu mai sunt bani de pensii și alocații, iar Corpul de control al Ministerului de Finanțe a pornit o acțiune de control, despre care zice că e programată din 26 ianuarie.

Ministerul de Finanțe a spus, de altfel că nu doar Ministerul Muncii și Protecției Sociale este verificat în acest moment.

„Direcția Generală de Inspecție Economico-Financiară, din cadrul Ministerului de Finanțe, efectuează în acest moment 20 de acțiuni de inspecție la 17 ministere, printre care și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și la alte trei autorități/instituții publice. Acțiunea de inspecție la Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost demarată în 19 noiembrie 2021, simultan cu alte 17 acțiuni de verificare”, a transmis marți Ministerul Finanțelor Publice, potrivit News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, controalele sunt prevăzute în Programul de control aprobat din 26 ianuarie 2021.

„Verificările sunt menite să asigure respectarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și respectarea prevederilor legale referitoare la investițiile realizate din fonduri publice și la bunurile din domeniul public și privat al statului, inclusiv a celor care aparțin patrimoniului cultural național mobil”, a precizat Ministerul Finanțelor.

Raluca Turcan, care s-a opus alianței cu PSD pentru guvernare, a cerut demisia premierului interimar Florin Cîțu din fruntea PNL, criticând modul în care au decurs negocierile cu social-democrații.

„Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ți spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, a spus Turcan.

Premierul interimar a replicat: „Este ministrul muncii. Să își asume dacă nu mai sunt fonduri (de pensii și alocații - n.r.)”.