Cereri de finanțare în valoare de 500 de milioane de euro au fost depuse, vineri, în prima oră de la lansarea proiectelor pentru eficientizare energetică și securizare seismică, a anunțat Ministerul Dezvoltării, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ministerului, în conformitate cu reglementările și ghidurile solicitantului publicate, vineri, la ora 10,00, au fost lansate apelurile de proiecte pentru eficientizarea energetică, securizarea seismică și în caz de incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online de către autoritățile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR.

"În prima jumătate de oră, au fost înregistrate primele 100 de cereri de finanțare, iar, după o oră, valoarea cererilor depuse s-a ridicat la 500 de milioane de euro", a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, citat în comunicat.

Numărul cererilor primite și fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Dezvoltării finanțează investiții în eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanțare din PNRR.