Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri solicită revocarea fostului vicepremier Sevil Shhaideh din funcția de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom.

"Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în numele statului român, în calitate de acționar care deține un număr de 11.690.694.418 acțiuni, reprezentând 20,6389% din capitalul social al OMV Petrom (...) solicită Directoratului convocarea adunării generale ordinare a acționarilor, pentru dezbaterea și aprobarea următoarelor subiecte: 1. Revocarea doamnei Sevil Shhaideh din calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom", se arată în convocatorul Adunării Generale a Acționarilor transmis vineri Bursei de Valori București.

Pe punctul doi al ordinii de zi se află alegerea unui nou membru în Consiliul de Supraveghere al companiei, fără însă a fi precizat vreun nume, relatează Agerpres.

Sevil Shhaideh a fost numită membru în Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, membru al Comitetului de Audit și membru al Comitetului Prezidențial și de Nominalizare ale companiei, în octombrie 2017.