Potrivit programului oficial comunicat de Ministerul Finanțelor Publice, ministrul Ionuț Mișa participă în perioada 11-16 octombrie la Reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional.

UPDATE

Premierul Mihai Tudose a declarat luni seara, la Antena 3, că ministrul nu se întâlnește cu FMI și a negat că Guvernul vrea să se împrumute de la această instituție.

+++

„Ministrul Finanțelor va avea o serie de întâlniri care vor viza discuții despre strategia fiscal-bugetară 2017-2019, construită astfel încât România să își mențină deficitul bugetar sub 3% în 2017 și 2018, cât și despre rolul Ministerului Finanțelor Publice în menținerea echilibrelor macroeconomice”, a anunțat luni MFP.

În ultimele zile, politicieni din opoziție au spus că guvernul PSD trimite o delegație la Washington pentru a negocia un împrumut cu FMI, opțiune negată de liderul social-democrat Liviu Dragnea. „Nu ne împrumutăm", a declarat Dragnea joi la RTV. 

PNL nota joi, într-o postare pe Facebook, că „PSD aduce în discuția publică, în mod insiduos, ideea unui acord de împrumut cu FMI!”, pornind de la o emisiune TV în care deputatul PSD Cătălin Nechifor a menționat posibilitatea ca România să apeleze la punga FMI.


Senatorul liberal Florin Cîțu, prezent în emisiunea de la Digi TV, a scris luni pe Facebook că „delegația condusă de ministrul Mișa este cea mai mare delegație pe care România a trimis-o la FMI. Sunt între 10 și 15 oameni din MFP și ANAF (pe lângă BNR)”. Ministerul spune, în comunicatul transmis luni, că ministrul va fi însoțit la Washington „de secretarii de stat cu atribuții în relația cu Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional”, fără a preciza numărul de persoane din delegație.