“Există progrese în ceea ce privește finalizarea interconectării cu Grecia. Constructorul s-a angajat să fie finalizat în perioada 10 - 15 septembrie”, a declarat pentru bTV ministrul interimar al dezvoltării regionale din Bulgaria, Ivan Șișkov.

Potrivit acestuia, gazul ar trebui să curgă până la sfârșitul lunii septembrie, dar nu a dat o dată exactă. ”Am împărțit obiectivul în două părți, pentru ca în una să poată fi finalizate lucrările de construcție, care sunt urgente pentru punerea în funcțiune a acestuia, ca să poată fi exploatat și în siguranță. În cealaltă parte, mai este un drum de finalizat, lucrări minore, astfel încât să avem garanția că constructorul le va finaliza”, a declarat el, relatează Mediapool.

Ministrul a mai spus că după finalizare se va face rapid o comisie de acceptare a deciziei privind utilizarea (comisie de recepție-n.trad.) și actul 16. "În momentul în care am terminat construcția, să avem documentele pregătite. De asemenea, lucrăm foarte intens și cu supravegherea", a spus el.

Șișkov a comentat și declarațiille fostului premier Kiril Petkov, care a susținut, cu puțin timp înainte de a fi înlăturat de la putere, că racordul de gaze a fost finalizat în proporție de 99%.

"Cu siguranță nu este vorba de 1%. Constructorul pierduse din inerție și din viteza de construcție. Am reușit să-l motivăm și anumite activități trebuie făcute acum și neîntârziat", a spus ministrul Șișkov și a asigurat că este în permanență în contact cu constructorii.

Potrivit spuselor sale, trebuie finalizate câteva lucruri mărunte legate de normele în caz de incendiu.

Sursa: RADOR