Poziția geografică și capitalul uman pregătit pot face România să devină un hub investițional pentru companiile din SUA, susține Ministrul Economiei, Antrepretoriatului și Turismului, Radu Ștefan Oprea.

Acesta s-a întâlnit vineri cu delegația Departamentului pentru Comerț al Statelor Unite ale Unite, condusă de Cynthia Aragon, director executiv al Advocacy Center, pentru a discuta despre consolidarea relațiilor bilaterale și a parteneriatului strategic dintre țara noastră și SUA.

„România poate deveni un hub investițional pentru companiile din SUA, având toate capabilitățile necesare pentru susținerea de mari proiecte, beneficiind de o poziție geografică avantajoasă, dar și de capital uman pregătit fie că vorbim de sectorul energetic, comerț, industria de apărare sau sectorul IT&C”, a afirmat ministrul PSD într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Oprea a mai precizat că delegația este formată din reprezentanții a 15 companii americane,  care activează în multiple domenii precum energie, apărare, industrie, finanțe, securitate cibernetică și sectorul farmaceutic. De asemenea, ministrul precizează că va urma o serie de discuții cu companiile americane, atât la nivel guvernamental, cât și cu companii românești.

„În anul 2023, exportul României în Statele Unite ale Americii a însumat 2,33 mld. de dolari importurile au înregistrat 1,49 mld. de dolari, astfel balanța comercială cu SUA în 2023 a fost una pozitivă, de 0,83 mld. de dolari, iar volumul total al schimburilor comerciale a fost de 3,81 mld. de dolari”, a mai precizat ministrul Economiei.