Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat luni seară că, din 2027, gazul din Neptun Deep va ajunge în casele românilor și va sprijini mediul privat românesc.

"Constantin Brâncuși spunea: <una este să vezi până departe, alta este să mergi până departe>. Ei bine, platforma Neptun Deep este de șase ori cât Coloana fără sfârșit și are toate șansele să facă din România liderul Europei în producția de gaz natural", a scris Burduja într-o postare pe Facebook.

El a postat și o fotografie cu Răzvan Popescu, CEO Romgaz, și Christina Verchere, CEO OMV Petrom, despre care a spus că "ei sunt cei doi oameni de la care așteptăm să meargă până departe, alături de echipele lor".

"Lucrurile înaintează în fiecare zi. Iar din 2027 gazul din Neptun Deep va ajunge în casele românilor și va sprijini mediul privat românesc. Vă ținem la curent!", a conchis el.

Reamintim că Romgaz va prelua de la compania americană ExxonMobil 50% din proiectul Neptun Deep, unde explorările au relevat zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Exxon și OMV Petrom dețineau fiecare jumătate din proiectul de mare adâncime, dar compania americană și-a anunțat intenția de a ieși din proiect, care a fost amânat din cauza legislației considerate nefavorabile de investitori.