Modificarea Legii offshore va fi făcută în cursul acestui an, însă exploatarea gazului din Marea Neagră nu poate să înceapă mai devreme de 2024-2025, susține ministrul energiei, Virgil Popescu.

„Exploatarea gazului din Marea Neagră nu poate să înceapă mai devreme de 2024-2025, dacă se va lua decizia de investiții în cursul acestui an. Ceea ce doresc operatorii din Marea Neagră - și noi ne-am pus în programul de guvernare, atât al Partidului Național Liberal, cât și al Alianței PNL-USR PLUS-UDMR - este modificarea Legii offshore în așa fel încât să stimuleze aceste investiții și o vom face, în cursul acestui an, această modificare”, a scris ministrul pe Facebook.

Popescu spune că acest lucru trebuie făcut în Parlament, nu prin ordonanță de urgență, „pentru că dorim o coaliție cât mai largă pe acest aspect”.

„Noi ne dorim să nu repetăm greșeala celor de la PSD”, a scris ministrul, amintind de adoptarea legii în 2018, când un proiect de lege trimis de guvernul PSD „a fost complet măcelărit în Parlament”, în condițiile în care PSD avea o majoritate confortabilă.