Programul guvernamental pentru susținerea companiilor mari a demarat, iar firmele se pot înscrie în program până la finalul lunii viitoare, a scris pe Faceebook Florin Cîțu, ministrul finanțelor.

Potrivit EximBank, beneficiarii programului sunt companii mari și IMM cu cifra de afaceri peste 20 milioane de lei (în 2019), care nu erau în dificultate la data de 31 decembrie 2019, transmite Agerpres.

Pentru a fi eligibile, companiile nu trebuie să fi avut decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau deciziile emise au fost executate. De asemenea, solicitantul nu trebuie să se afle în executare silită, închidere operațională, dizolvare, lichidare sau administrare specială și nu înregistrează datorii restante la bugetul general consolidat al statului ne-reglementate.

Totodată, potențialul beneficiar nu trebuie să afle în litigiu cu EximBank sau cu Ministerul Finanțelor Publice.

Termenul limită până la care companiile interesate se pot înscrie în program este 30 noiembrie 2020.

Memorandumul pentru programul de susținere a companiilor mari a fost aprobat de Guvern la începutul lunii iunie a acestui an. Plafonul alocat programului de susținere a companiilor mari este de 8 miliarde de lei, cu efect de multiplicare în economie de aproape 28 de miliarde de lei, anunța, la momentul respectiv, ministrul Florin Cîțu.