Guvernul susține că și-a îndeplinit responsabilitățile pentru toate cele 27 de jaloane pe care le-a avut de îndeplinit în trimestrul al doilea al acestui an prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„În total, în 2022 au fost duse la bun sfârșit 51 de jaloane și ținte de către ministerele cu rol în implementarea acestui instrument care aduce României în total 29,18 miliarde de euro”, a anunțat vineri Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Cea de-a doua cerere de plată, pe care MIPE o va depune în cursul lunii octombrie a acestui an către Comisia Europeană, este condiționată de îndeplinirea țintelor și jaloanelor din primele două trimestre ale acestui an. Separat de cele 27 de jaloane cu termen de îndeplinire la 30 iunie, Guvernul a avut de îndeplinit alte 24 jaloane și ținte cu termen 31 martie 2022, care au fost, de asemenea, finalizate în totalitate, a transmis MIPE.

„Atingerea acestor jaloane ne aduce mai aproape de realizarea unor programe și proiecte esențiale, care să sprijine reziliența. Cu abordarea corectă, în 2026 vom vorbi despre o Românie nouă, unită și competitivă în structura blocului european, în care dezvoltarea este echilibrată și coerentă la nivelul tuturor regiunilor”, a declarat ministrul Marcel Ioan Boloș.

El a menționat însă că autoritățile sunt încă la început de drum și că adevăratele provocări în ceea ce privește implementarea PNRR abia încep. „În plus, paradigma se schimbă pe zi ce trece, realitatea cu care ne confruntăm astăzi este radical diferită față de momentul în care a fost realizat acest instrument”, a mai spus Boloș.