BNR mulțumește Parlamentului pentru invitație, dar menționează că joi este ședință de politică monetară și că din respect pentru activitatea instituției s-ar putea găsi o altă dată, a declarat marți purtătorul de cuvânt al instituției, Dan Suciu.

"Le mulțumim de invitație. De un an de zile BNR a anunțat însă că joi, 7 februarie, ora 11:00, este ședință de politică monetară. Sunt convins că, din respect pentru activitatea BNR, se va găsi o altă dată. Sunt chiar surprins că nu s-a făcut această simplă verificare astfel încât să se țină cont de programul de ședințe deja programate al CA al BNR și care țin de activitatea ei fundamentală. Sunt ședințe cu impact pe piețele internaționale și de aceea programul e public de 1 an de zile și anunțat pe site-ul băncii și la fiecare ședință de politică monetară. De aceea sper să nu fie aceeași obsesie pentru o anumită persoană a domnului Zamfir și aceeași lipsă de interes pentru teme reale pe care dânsul le-a manifestat deja", a spus Dan Suciu, potrivit Agerpres.

Președintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a declarat marți că Biroul permanent a decis să îl invite la audieri în comisiile de specialitate pe guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, joi, la ora 11:00.

Întrebat dacă prin această propunere nu și-a depășit atribuțiile, așa cum a afirmat senatorul PNL Florin Cîțu, Zamfir a spus că propunerea sa este în conformitate cu Regulamentul Senatului.

Guvernatorul BNR și Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, au fost invitați și pe 29 ianuarie, de către președintele Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, la audieri, pentru a da explicații despre calcularea indicelui ROBOR, dar cei doi nu au participat la audierile comisiei parlamentare.