In luna iulie au fost atribuite contracte importante de peste 6 milioane de euro, fiecare, in domeniul IT: pentru modernizarea portalului e-licitatie.ro si, respectiv, pentru sistemul electronic de prevenire a conflictelor de interese -legate direct chiar de domeniul achizitiilor publice. In plus, declaratii ale oficialilor (Victor Ponta, Mircea Geoana) care exprima nemultumiri legate de performanta Romaniei in domeniu. Vezi detalii si despre dosarele penale monitorizate, aflate de ani si ani pe rolul instantelor.

Dosare penale achizitii publice: "Remarul 16 februarie" finalizat dupa 2454 de zile de la trimiterea in judecata

In luna iulie, prin sentinta definitiva, Curtea de apel Cluj respinge recursul formulat de DNA in dosarul "Remarul 16 februarie" astfel ca toti inculpatii au fost achitati. Este unul din cele mai vechi dosare aflate pe rolul instantelor. In alte dosare, monitorizate in cadrul sectiunii dedicate pe site-ul HotNews.ro, cu termene de judecata in luna iulie, numaratoarea zilelor continua.

 
 

 
 

Premierul Victor Ponta acuza procedurile de achizitii publice pentru absorbtia slaba a fondurilor europene

Mentinerea unor proceduri de durata si a conditiei privind pretul cel mai scazut pentru atribuirea contractelor de achizitii publice reprezinta principala cauza a faptului ca Romania este pe ultimul loc la absorbtia fondurilor europene, a afirmat premierul Victor Ponta joi, 31 iulie, citat de Mediafax.

 

Cele mai relevante achizitii: Casa Nationala de Pensii - contract atribuit de 16 milioane lei pentru implementarea unui sistem IT

Intre contractele atribuite, cu valori semnificative, in luna iulie, se numara contractul de servicii pentru dezvoltarea unui sistem integrat IT de administrare a proceselor de munca in administratia publica, al Casei Nationale de Pensii, castigat de Bion Advanced Support Team pentru 16 milioane lei si contractul de consultanta si instruire de circa 3 milioane lei atribuit PriceWaterhouseCoopers de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

 

Cele mai relevante achizitii publice : licitatie lansata de 28 milioane lei pentru consultanta si achizitie sistem informatic/ 22 milioane lei pentru asistenta tehnica

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), Compania de Apa Canal Galati, Compania de Apa Arad sunt cateva din autoritatile care au lansat licitatii publice de valori consistente, in luna iulie, potrivit informatiilor publicate pe portalul e-licitatie.ro. Prima dintre acestea va achizitiona servicii de consultanta si infrastructura hardware si software pentru un sistem informatic, cu valoarea estimata de 28 milioane de lei. Vezi detalii in articol.

 

Runda 6 a negocierilor pentru Parteneriatul Transatlantic: Europa preseaza America pentru accesul la achizitiile publice

Negociatorii Uniunii Europene au insistat pentru deschiderea pietei achizitiilor publice pentru firmele europene la toate nivelurile administratiei americane, in runda a sasea a negocierilor UE-SUA pentru viitorul Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), care s-au derulat saptamana trecuta la Bruxelles, arata o analiza HotNews.ro.

 

Cele mai relevante achizitii: UTI Grup si Total Soft - singura oferta pentru modernizarea www.e-licitatie.ro

Asocierea formata din UTI Grup si Total Soft a depus singura oferta in cadrul licitatiei Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei pentru modernizarea sistemului national de achizitii publice www.e-licitatie.ro, contractul find estimat la 27,2 milioane de lei, TVA inclusa (6,2 milioane euro) - o analiza Mediafax.ro.

 

Mircea Geoana cere MAE sa demareze aderarea Romaniei la Conventia OECD anti-spaga in achizitiile publice

Senatorul PSD Mircea Geoana, Inalt Reprezentant al premierului Ponta, a facut apel la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) sa demareze procedurile pentru aderarea Romaniei la Conventia anti-mita in achizitiile publice a Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD). Acesta a transmis o declaratie detaliata, pe acest subiect, se arata intr-o analiza HotNews.ro.

 

Contractul de circa 6,9 milioane euro privind sistemul electronic pentru prevenirea conflictelor de interese, atribuit unui consortiu condus de SIVECO

Agentia Nationala de Integritate a atribuit contractul pentru furnizarea sistemului IT de prevenire a conflictelor de interese in domeniul achizitiilor publice, in valoare de 24,5 milioane de lei fara TVA companiei SIVECO.