Banca Europeană pentru Dezvoltare și Reconstrucție (BERD) are o nouă strategie pentru România în perioada 2020-2025, care se orientează asupra dezvoltării infrastructurii, a sectorului financiar, dar și creșterea productivității.

Consiliul de Administrație al BERD a aprobat noua strategie pentru România, care va defini implicarea și investițiile băncii în țară în următorii cinci ani, a anunțat vineri instituția financiară.

Activitatea BERD în România va include măsuri care răspund la criza coronavirus și susțin eforturile de redresare economică. Astfel, în perioada 2020-2025, investițiile și politicile BERD vor sprijini: infrastructura durabilă și dezvoltarea regională; creșterea productivității, prin susținerea companiilor private în expansiune și îmbunătățirea abilităților forței de muncă; precum și intermedierea financiară și dezvoltarea în continuare a piețelor de capital, transmite Agerpres.

„BERD este bine poziționată pentru a susține modernizarea economiei românești, inclusiv pentru a ajuta țara să depășească impactul coronavirusului. Vom canaliza investițiile în zone unde România are nevoie de cel mai mult sprijin: dezvoltarea infrastructurii, în special în regiuni; stimularea productivității în sectorul privat și dezvoltarea în continuare a sectorului financiar și a piețelor de capital", a declarat Mark Davis, care a preluat postul de a preluat rolul de Director Regional BERD pentru România și Bulgaria la 1 aprilie 2019.

BERD este un investitor important în România și îmbină investițiile directe cu sprijinul pentru reforme care contribuie la îmbunătățirea mediului de afaceri din țară și la mobilizarea investițiilor din alte surse. Până în prezent, BERD a investit aproape 8,7 miliarde de euro în economia românească.