Compania Sveltedca Partners SRL din Brașov se află printre firmele care vor primi finanțări de la Consiliul European pentru Inovare, care susține antreprenorii ce creează soluții transformatoare la provocări de mediu și ale societății.

Consiliul European pentru Inovare (CEI) a acordat peste 307 milioane de euro  unui număr de 64 de întreprinderi nou-înființate și IMM-uri inovatoare din 17 state membre UE care contribuie la realizarea obiectivelor Pactului verde european și ale Planului de redresare pentru Europa.

Propunerile câștigătoare variază, de la soluții de pionierat pentru sectoarele auto, aerospațial și maritim, până la tehnologiile materialelor avansate și ale internetului obiectelor. 

Svelte utilizează o tehnologie proprietar, unică și inovatoare pentru a crea suprafețe curbate, la scară industrială, la un cost considerabil mai mic și într-un timp mai scurt decât în cazul altor tehnologii folosite în prezent, potrivit documentelor publicate de Comisia Europeană.

„Consiliul European pentru Inovare susține antreprenorii vizionari care creează soluții transformatoare la provocări societale și de mediu presante, sprijinind Pactul verde european și Planul de redresare pentru Europa. Aceste întreprinderi nou-înființate și IMM-uri urmează să se extindă, să genereze locuri de muncă și creștere economică și să ofere Europei o poziție de lider mondial în materie de tehnologii și soluții verzi”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.