Marea Britanie va trebui să majoreze taxele și să reducă cheltuielile pentru a face față dificultăților economice provocate de votul privind ieșirea din Uniunea Europeană, a declarat ministrul de Finanțe, George Osborne.

Într-un interviu pentru BBC, George Osborne, care a făcut parte din tabăra Remain, a avertizat că Marea Britanie va fi mai săracă după votul privind Brexit și le-a spus britanicilor că țara trebuie să facă față consecințelor economice și noilor divizări pe plan social, scrie Reuters.

"Avem nevoie de un plan pentru a ieși din această situație, respectând, în același timp, verdictul poporului britanic ... Suntem într-o perioadă prelungită de ajustări economice în Marea Britanie. Ne ajustăm la viața din afara UE care nu va fi atât de roz ca viața din interiorul UE", a mai spus Osborne.

Agențiile de evaluare financiară Fitch Ratings și Standard & Poor's au revizuit, luni, în scădere ratingul suveran al Marii Britanii, avertizând, totodată, că ar putea urma și alte retrogradări, ca urmare a faptului că Brexit-ul va afecta economia.

Marea Britanie și-a pierdut ratingul de top "AAA" atribuit de Standard & Poor's, care l-a revizuit în scădere, cu două trepte (la "AA") și a avertizat că ar putea urma alte retrogradări. S&P a avertizat că firmele financiare, în special cele străine, ar putea căuta alte destinații de investiții după ieșirea din UE.

Fitch a retrogradat ratingul suveran al Marii Britanii de la "AA plus" la "AA", cu perspectivă negativă.