Mai mulţi pacienţi internaţi pe Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara au fost cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, lenjerii murdare şi mobilier ruginit. Reprezentanţii spitalului spun că saloanele sunt în renovare.

O femeie a postat pe Facebook două fotografii în care sunt imortalizate condiţiile în care sunt cazaţi pacienţii pe Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş” din Timişoara. Fotografiile, postate sâmbătă pe Facebook și distribuite de sute de ori, arată cum bolnavii sunt cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, lenjerie murdară, mobilier ruginit, iar în loc de perdele în geamuri au fost puse cearşafuri.


”Anul 2018, România, Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş! Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeţi la multe concerte, cu spectacole ale marilor artişti, pentru a aduce spitalul la nişte condiţii puţin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare. Donaţi în continuare bani pentru a creşte buzunarele celor aflaţi la conducere! Şi sfatul meu: încercaţi să vă păstraţi sănătoşi dacă ajungeţi aici, mai mult ca sigur că mult nu o veţi mai duce. Vă rog distribuiţi!”, a scris autoarea fotografiilor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, corespondentului Mediafax, că saloanele în care pacienţii au fost fotografiaţi sunt în curs de renovare şi că s-au făcut internări şi acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

 

"Pozele sunt de la etajul doi, din Secţia de Pneumologie, care acum se reamenajează, iar jumătate din saloane sunt scoase din funcţiune, pozele sunt realizate la unul din acele saloane. Era toată tencuiala dată jos şi muncitorii se apucaseră să pună geamurile de termopan şi s-a schimbat uşa. Şi pentru că erau prea mulţi pacienţi, a trebuit ca şi în saloanele în care se lucra să fie întreruptă munca şi să pună repede un pat şi ce mai trebuie, să improvizeze, pentru că nu au unde să îi mai pună în celelalte saloane renovate”,

 

a declarat Virgila Musta.

Fotografiile, făcute din "cel mai urât unghi"

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Voichiţa Lăzureanu, a declarat, pentru News.ro, că paturile nu sunt murdare, aşa cum se vede în imagini, ci sunt doar foarte vechi, iar după ce se vor încheia lucrările de renovare vor fi aduse şi paturi noi. 

Ea mai susţine că femeia care a postat imaginile a făcut fotografiile din "cel mai urât unghi".

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reacționat pe Facebook, susținând că este incorect că nu se spune că au loc lucrări de renovare. El a postat şi fotografii cu mobilier nou în saloane, dintr-o zonă a spitalului care a fost renovată.

”După zeci de ani - aproape o jumătate de secol! - în care nu s-a făcut nimic, acum se desfăşoară o mulţime de lucrări! Şi asta, pentru că, în timp ce predecesorilor decidenţi de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, mie îmi pasă! Ironia soartei este, ca de obicei, că nimeni nu a spus nimic când nu s-a făcut nimic, vinovaţii nefiind deranjaţi, vâlva este acum când se face şi multe sunt deja făcute! Dar, eu merg înainte cu fruntea sus! Cu conştiinţa împăcată că mi-am făcut şi îmi fac datoria”, a scris Nicolae Robu.