Mai mulți pacienți internați pe Secția de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara au fost cazați în saloane cu pereți scorojiți, lenjerii murdare și mobilier ruginit. Reprezentanții spitalului spun că saloanele sunt în renovare.

O femeie a postat pe Facebook două fotografii în care sunt imortalizate condițiile în care sunt cazați pacienții pe Secția de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș” din Timișoara. Fotografiile, postate sâmbătă pe Facebook și distribuite de sute de ori, arată cum bolnavii sunt cazați în saloane cu pereți scorojiți, lenjerie murdară, mobilier ruginit, iar în loc de perdele în geamuri au fost puse cearșafuri.


”Anul 2018, România, Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș! Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeți la multe concerte, cu spectacole ale marilor artiști, pentru a aduce spitalul la niște condiții puțin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare. Donați în continuare bani pentru a crește buzunarele celor aflați la conducere! Și sfatul meu: încercați să vă păstrați sănătoși dacă ajungeți aici, mai mult ca sigur că mult nu o veți mai duce. Vă rog distribuiți!”, a scris autoarea fotografiilor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș” din Timișoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, corespondentului Mediafax, că saloanele în care pacienții au fost fotografiați sunt în curs de renovare și că s-au făcut internări și acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

 

"Pozele sunt de la etajul doi, din Secția de Pneumologie, care acum se reamenajează, iar jumătate din saloane sunt scoase din funcțiune, pozele sunt realizate la unul din acele saloane. Era toată tencuiala dată jos și muncitorii se apucaseră să pună geamurile de termopan și s-a schimbat ușa. Și pentru că erau prea mulți pacienți, a trebuit ca și în saloanele în care se lucra să fie întreruptă munca și să pună repede un pat și ce mai trebuie, să improvizeze, pentru că nu au unde să îi mai pună în celelalte saloane renovate”,

 

a declarat Virgila Musta.

Fotografiile, făcute din "cel mai urât unghi"

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Voichița Lăzureanu, a declarat, pentru News.ro, că paturile nu sunt murdare, așa cum se vede în imagini, ci sunt doar foarte vechi, iar după ce se vor încheia lucrările de renovare vor fi aduse și paturi noi. 

Ea mai susține că femeia care a postat imaginile a făcut fotografiile din "cel mai urât unghi".

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a reacționat pe Facebook, susținând că este incorect că nu se spune că au loc lucrări de renovare. El a postat și fotografii cu mobilier nou în saloane, dintr-o zonă a spitalului care a fost renovată.

”După zeci de ani - aproape o jumătate de secol! - în care nu s-a făcut nimic, acum se desfășoară o mulțime de lucrări! Și asta, pentru că, în timp ce predecesorilor decidenți de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, mie îmi pasă! Ironia soartei este, ca de obicei, că nimeni nu a spus nimic când nu s-a făcut nimic, vinovații nefiind deranjați, vâlva este acum când se face și multe sunt deja făcute! Dar, eu merg înainte cu fruntea sus! Cu conștiința împăcată că mi-am făcut și îmi fac datoria”, a scris Nicolae Robu.