În ciuda unei economii lente și a conturilor publice sănătoase, Germania refuză să-și majoreze cheltuielile, cu consecințe pentru întreaga zonă euro, comentează Le Monde.
Europa se confruntă cu o "provocare existențială" de a-și crește productivitatea, se arată în raportul mult așteptat al lui Mario Draghi privind competitivitatea europeană.
Uniunea Europeană va aloca Franței 300 de milioane de euro din veniturile generate de activele rusești înghețate, banii urmând să fie folosiți pentru achiziționarea de arme necesare Ucrainei - a anunțat Ministerul Apărării de la Paris.
Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PPE/PNL) a cerut 61 de milioane de euro în plus în bugetul UE 2025 pentru Vecinătatea estică, în special Republica Moldova.
Capitala Italiei, una dintre cele mai vizitate destinații la nivel global, intenționează să limiteze excesele turismului și în special „lipsa de respect” a vizitatorilor față de unul dintre simbolurile orașului: Fontana di Trevi.
Proiectul de lege depus de PNL în 2022 privind neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei a fost promulgat joi de președintele Klaus Iohannis, după ce marți a fost adoptat de Camera Deputaților.
Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a fost desemnat de grupurile politice ale Parlamentului European negociator-șef privind viitorul Buget multianual al Uniunii Europene (UE) post-2027.
Țară candidată la UE și membră NATO, Turcia a solicitat aderarea la grupul de state BRICS, o alianță a țărilor emergente dominată de Rusia și China. Recent, și Iranul a aderat.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că Guvernul va adopta celebra ordonanță privind măsurile fiscal-bugetare, dând asigurări că "nu este o ordonanță a austerității".
Guvernul a finalizat discuțiile și anunță măsuri pentru a atenționa oamenii cu privire la așa-numitul fenomen „shrinkflation", prin care cantitatea produselor este redusă, dar totusi își păstrează prețul.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.