Guvernul a aprobat, miercuri, hotărârea prin care stabilește că persoanele care se află în concediu de creștere a copilului pot obține, pe lângă indemnizație, și venituri de cel mult 3.000 de lei pe an – echivalentul a 250 de lei lunar.

Actul normativ prevede însă și o condiție – ca activitatea de bază a acestor persoane să rămână întreruptă sau suspendată. Decizia se aplică ambilor părinți, în cazul în care aceștia solicită pe rând dreptul la concediu și indemnizație pentru creșterea copilului.

„În cazul în care persoanele care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului realizează venituri peste limita de 3.000 de lei anual, indemnizația pentru creșterea copilului se consideră a fi acordată necuvenit și se recuperează în condițiile legii”, precizează un comunicat al Executivului.

Pe de altă parte, aceste venituri suplimentare obținute în perioada concediului, în limita a 3.000 de lei anual, vor fi luate în calcul la stabilirea indemnizației pentru un nou concediu, în cazul în care familia respectivă are un alt copil.