Perioada de înscriere a firmelor în schema de ajutor HoReCa va fi prelungită cu o săptămână, până la 26 iulie, anunță Ministerul Economiei.

Perioada de aplicare a fost deschisă în data de 29 iunie. Era programată să se închidă marți, cu posibilitate de prelungire, conform procedurii. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a emis luni un ordin care extinde această perioadă pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema. 

Ministerul a estimat numărul potențialilor beneficiari ai schemei la 30.000.

Până luni, cu o zi înainte de expirarea termenului inițial de depunere a a dosarelor online, au aplicat 8.000  de firme. Valoarea totală a cererilor de ajutor atinge, la ora publicării comunicatului, aproximativ 2,5 miliarde de lei. Schema este finanțată de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de 1 miliard de lei. 

Plățile pe această schemă de ajutor de stat sunt pro-rata. Plata ajutorului nu depinde de  ordinea înscrierii în platforma STS dedicată schemei, iar dacă bugetul total este depășit de suma totală solicitată de beneficiari, cota bugetată de 2,5 miliarde de lei va fi împărțită proporțional tuturor firmelor acceptate.