Clienții persoane fizice care au contract credite de la Volksbank România vor primi înapoi, până la sfârșitul lunii septembrie, valoarea comisionului de risc sau de administrare, respectiv rezerva minimă obligatorie.

Decizia a fost luată de Banca Transilvania, care a preluat integral Volksbank, la finele lui 2014, și vizează toți clienții cu credite curente, indiferent de moneda în care a fost contractat împrumutul.

Sumele aferente fiecărui client în parte vor fi scăzute din datoria totală către bancă, urmând să fie reținute cu prioritate eventualele restanțe pe care clienții le au față de Volksbank.

Diminuarea datoriei se va realiza automat, iar clienții aflați în această situație vor primi în scris, prin poștă, toate detaliile.

Recent, clienții Volksbank cu credite în franci elvețieni au primit oferte din partea Banca Transilvania pentru conversia acestora în euro sau în lei. Conform datelor furnizate de bancă, circa 99% dintre cei aflați în această situație au acceptat ofertele primite, iar 95% au preferat moneda națională.

Volksbank a pierdut, în ianuarie 2014, un proces colectiv înaintat împotriva sa de 580 de clienți pentru eliminarea din contracte a unor clauzelor abuzive, printre care și diferite comisioane. Avocatul care a reprezentat clienții a numit la acea dată decizia Tribunalului București drept „istorie”.