Conexiunea la internet este unul dintre elementele concediului ideal pentru utilizatorii de produse Intel din România, 95% dintre participanții la un sondaj de opinie arătând că au fost conectați cu tehnologia vara aceasta.

Sondajul a fost realizat pe pagina de Internet a companiei între 12 august și 2 septembrie, reunind răspunsurile a peste 10.600 de persoane cu vârsta de peste 14 ani, din toate zonele României. Aproape jumătate dintre respondenți au declarat vârste cuprinse între 14 și 24 de ani.

Datele oferite de Intel arată că peste 70% dintre participanții la sondaj au folosit tehnologia în vacanță peste două ore pe zi, în timp ce 17% au stat tot timpul conectați în concediu. Doar 1% au preferat să nu aibă conexiune la Internet în vacanță.

Tipul de conexiune preferată a fost Wi-Fi (78%), urmată de conexiunea 4G (13%) și de cea 3G (8%).

„Moda selfie-urilor, posibilitatea de a posta pe rețele sociale oricând, de oriunde, precum și căutarea online a diverselor obiective turistice au făcut parte din <<meniul tehnologic estival 2015 >> al românilor”, arată studiul Intel.

Ce-și doresc bărbații și ce-și doresc femeile

Din studiu mai reiese faptul că bărbații au folosit tehnologia în vacanță pentru a căuta hărți (25%), informații turistice (23%) și muzică (21%). În schimb, femeile au preferat să caute informații turistice (30%), hărți (20%) și aplicații de editare foto (18%).

85% dintre respondenți și-au ales destinațiile de vacanță documentându-se pe Internet. În acest an, 73% dintre cei care au răspuns la chestionarul Intel și-au petrecut vacanța în țară, 25% în Europa și 2% pe alte continente.

Laptopurile și sistemele 2 în 1 (care pot fi folosite atât ca laptop, cât și ca tablete prin detașarea sau plierea ecranului) sunt dispozitivele preferate în vacanță pentru 44% dintre români. Ele sunt urmate de smartphone-uri (38%) și de tablete (9%).