Daea arată cu degetul spre Cioloș, "comisar venit de la Bruxelles și știa că în 2014, patru țări - Polonia, Estonia, Letonia și Lituania - erau înecate de focare de pestă." "Vreau să mă uit acum în ochii dumnealui", a spus Daea.

”Domnul Cioloș - și vreau să mă uit acum în ochii dumnealui, pentru că niciodată ca ministru nu am arătat cu degetul și nu voi arăta la un alt ministru, eu nu m-am dus la Ministerul Agriculturii să caut prin picioarele scaunelor ce a rămas de la foștii miniștri, pentru că nu ăsta este rostul meu. Acolo m-am dus să lucrez”, a spus Daea la Antena 3, potrivit revistapresei.hotnews.ro.

Potrivit ministrului în funcție, în perioada în care Dacian Cioloș a fost premier, acesta a schimbat de la conducerea ANSVSA cinci șefi, deși știa de pericolul pestei porcine, acesta fiind deja prezent în patru țări din 2014. Dacian Cioloș a condus Guvernul între 2015 - 2017, anterior fiind comisar european pentru Agricultură, sub mandatul lui José Manuel Durão Barroso (2010 - 2014).

”În data de 17 noiembrie, când a apărut decretul prezidențial pentru numirea domnului prim-ministru Cioloș, în cinci luni de zile, a schimbat cinici președinți ai ANSVSA, a decapitat în cinci luni de zile cinci președinți”, a  Daea.