Companiile de asigurări au subscris prime brute în valoare de 9,7 miliarde de lei anul trecut.

O schimbare în tendințele manifestate în anii anteriori este consolidarea vânzărilor de asigurări de viață, arată Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), subliniind creșterea de 21% a acestui segment comparativ cu anul 2016.

„Dacă în perioada 2012-2014 activitatea de asigurări de viață era în scădere din punct de vedere al volumului de prime brute subscrise, începând cu anul 2015 acest segment și-a reluat creșterea, iar în 2017 evoluția sectorului de asigurări s-a datorat segmentului asigurărilor de viață", se precizează într-un comunicat transmis luni de ASF.

Raportul ASF arată că piața asigurărilor din România este caracterizată de un grad mediu spre ridicat de concentrare, dat fiind că aproximativ 89% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societăți din cele 31 de societăți care desfășurau activitate de asigurare/reasigurare la 31 decembrie 2017.

Conform documentului, primele brute subscrise (PBS) aferente asigurărilor generale s-au ridicat, anul trecut, la circa 7,7 miliarde lei, cea mai mare pondere având-o asigurările auto. Primele brute subscrise de către societățile de asigurări de viață au înregistrat o creștere de 21% în anul 2017 comparativ cu anul precedent, până la 2,02 miliarde lei.