Executivul a aprobat în ședința de joi o hotărâre de Guvern prin care se modifică normele metodologice privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, astfel încât biletele să poată fi plătite online.

Pentru acest lucru va fi creată o secțiune dedicată acestei activități pe site-urile oficiale ale Companiei Naționale ”Loteria Română S.A.,” cu condiția achitării taxei de participare, iar efectuarea plății să poată fi realizată și prin instrumente de plată electronice, pentru a permite realizarea acestor activități cu respectarea regulilor de distanțare socială. 

Potrivit Ministerului Economiei, această decizie vine în contextul necesității digitalizării activității Loteriei Românie, dar și pentru a completa legislația aflată în vigoare care nu avea în vedere situații de genul limitării liberei circulații și libertății economice ca urmare a unor situații de urgență, precum apariția unei pandemii. 

"Totodată, inovațiile tehnologice din ultimi ani au avut ca efect o schimbare constantă la nivel internațional a industriilor, inclusiv a industriei jocurilor de noroc, evidențiindu-se interesul pentru jocurile de noroc organizate pe cale electronică", mai subliniază MEEMA.