Premierul Mihai Tudose a discutat vineri cu o delegație a producătorului auto Ford despre fabrica din Craiova și stadiul infrastructurii din România.

Andrew McCall, vicepreședinte al Ford, a discutat cu premierul despre stadiul implementării investiției de la Craiova, inclusiv despre crearea celor aproape 1.700 de noi locuri de muncă, anunțate deja de companie, anunță Guvernul într-un comunicat.

Prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat importanța industriei auto pentru economia românească, și a suținut că „România este un mediu favorabil pentru creșterea investițiilor”. „Investiții mai multe înseamnă mai multe locuri de muncă și mai bine plătite”, a afirmat șeful Executivului.

Un alt punct atins în timpul întrevederii s-a referit la infrastructură, anunță Guvernul. „În acest context, premierul Tudose a menționat că Autostrada Pitești-Sibiu și legătura între Pitești și Craiova sunt priorități ale Guvernului, urmând să fie finalizate până la sfârșitul mandatului”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Ford cer de mai mulți ani legarea fabricii din Craiova la rețeaua de autostrăzi, dar proiectul autostrăzii Pitești-Sibiu (solicitat și de Dacia, care are fabrica lângă Pitești) a fost amânat (ba chiar anulat pentru scurt timp) în repetate rânduri. Anul trecut, Sibiu-Piteşti a fost declarată „prioritate zero” în Master Planul de Transport, iar Ministerul Transporturilor promitea începerea lucrărilor în 2017 şi finalizarea lor până în 2020.

Autostrada Sibiu-Piteşti este parte a coridorului 4 Pan-European și România ar putea utiliza fonduri europene pentru finanțarea construcției.