Premierul român Victor Ponta a prezentat conducerii BERD o serie de proiecte considerate prioritare pentru România, din domeniul transporturilor, energiei și lucrărilor publice.

Aflat la Londra, împreună cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și ministrul Transporturilor, Iulian Matache, premierul s-a întâlnit cu președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, și prim vicepreședintele instituției, Phil Bennett.

Potrivit unui comunicat al guvernului, cele două părți au subliniat angajamentul comun pentru intensificarea cooperării dintre BERD și România.

Proiectele prezentate sunt considerate a avea impact major asupra dezvoltării regionale, respectiv a infrastructurii naționale. Ele urmează să intre într-un proces de evaluare internă efectuat de specialiștii BERD, din perspectiva fezabilității lor economice, al efectului pozitiv asupra tranziției economiei României către standarde moderne și performante, cât și a posibilităților de finanțare.

Board-ul directorilor BERD urmează totodată să aprobe pe 30 septembrie noua strategie de țară pentru România, până în anul 2020.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali în România, cu circa șapte miliarde de euro investiți până în prezent, în peste 370 proiecte.