Cifrele arată că economia României și-a revenit în doar un an după criza provocată de pandemia de COVID-19, a spus marți premierul Florin Cîțu, care a menționat că este posibilă o creștere economică de peste 10% în acest an.

Într-o declarație de presă susținută din biroul său de la Palatul Victoria, Florin Cîțu a susținut că guvernul și-a făcut foarte bine treaba, lucru atestat de creșterea economică de peste 13% din al doilea trimestru, față de aceeași perioadă din 2020.

„Dragi români, v-am promis vești extraordinare din economie - 13% creștere economică. Sună bine, nu? Mai ales că economiile au suferit mari lovituri în acești ani”, a spus Cîțu.

De asemenea, premierul le-a mulțumit românilor, despre care a zis că sunt adevărații eroi ai acestei perioade.

„Am lucrat din greu și am reușit. Vă mulțumesc vouă românilor. Nu aș fi reușit fără voi”, a punctat premierul.

El a amintit că, în 2020, pentru a salva economia serios afectată de pandemia de COVID-19, guvernul a adoptat o serie de măsuri precum IMM Invest, reeașalonarea datoriilor, amânarea plății impozitelor sau a ratelor la bancă. „Am promis că economia va avea o revenire rapidă, o revenire în V”, a mai spus Cîțu, subliniind că el a fost singurul optimist.

Premierul a mai spus că își dorește ca și românii să rămână optimiști, alături de el.

„Este posibilă anul acesta o creștere economică de două cifre. De fiecare dată când am promis ceva, de fiecare dată am făcut”, a spus Cîțu.

„Când nimeni nu mai avea nicio speranță și toți eram înconjurați de scenarii sumbre, această guvernare a găsit și a pus în aplicare soluții reale pentru menținerea locurilor de muncă, asigurarea de capital de lucru și investiții. Voi continua cu această abordare și voi demonstra românilor că pot avea încredere în mine, atunci când vorbim despre responsabilitate și performanță în actul guvernării”, a spus premierul, care a reiterat că guvernarea României nu e afectată de campania internă din PNL.