Hotărârea CNSU privind programul redus de funcționare pentru anumite localuri din șapte județe plus Municipiul București a intrat în vigoare duminică, la ora 12:00.

În Hotărârea nr. 38 din 1 august 2020, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis: "Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00".

Măsura se aplică pentru o perioadă de 14 zile și poate fi prelungită prin Hotărâre a CNSU.

De asemenea, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și București nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00.

Restricțiile au fost luate la propunerea Grupului de suport tehnico-științific, fiind luată în considerare "creșterea exponențială zilnică a numărului de persoane infectate, cu preponderență în anumite zone sau localități, care determină o presiune permanentă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar".

Potrivit autorităților, și "problemele constatate în privința respectării măsurilor de prevenție, în anumite intervale orare și în special în zonele turistice tradiționale respectiv litoralul Mării Negre și Valea Prahovei" au dus la adoptarea acestei măsuri.