Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice lansează spre dezbatere publică Proiectul de Lege de transpunere a noii Directive UE în achizițiile publice.

Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice lansează spre dezbatere publică Proiectul de Lege de transpunere a Directivei 2014/24/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 26 februarie 2014 privind achizițiile publice și de abrogare a Directivei 2004/18/CE. 

Proiectul poate fi descărcat aici 

Cu aproximativ un an în urmă Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, a declarat că „Guvernul lucrează la un document strategic in domeniu achizitiilor publice, legat de punerea in aplicare a noilor prevederi din Directivele europene proaspăt adoptate la Bruxelles”.

 Între timp, a mai existat un proiect legislativ inițiat de ANRMAP - Proiect de modificare a legislatiei de achizitii publice, care prevedea, între altele: posibilitatea impărțirii contractului între ofertanți/ posibilitatea de "consultare a pietei" înaintea lansării unei licitații. Citește mai multe pe acest subiect aici 

ANRMAP anunță că persoanele interesate să formuleze propuneri și/sau observații cu privire la conținutul acestui proiect le pot trimite în format electronic, la adresa de e-mail transparenta.decizionala@anrmap.ro sau pe adresa instituției: Bd-ul Dinicu Golescu, nr.38, sector 1, București, Palatul CFR, etaj 4.Textul proiectului de lege poate fi găsit și pe site-ul www.anrmap.ro la secțiunea Legislație – Proiecte legislative în dezbatere.

Acest prim draft va fi de asemenea dezbătut și în cadrul consultărilor Comitetului interministerial pentru realizarea reformei cadrului legislativ și instituțional în domeniul achizițiilor publice, în vederea definitivării formei finale care va fi înaintată spre aprobare în Guvern.