Deputatul liberal Eugen Nicolăescu ar putea fi numit adjunct al lui Isărescu, în locul lui Bogdan Olteanu, potrivit unor surse din PSD citate de Mediafax.

PSD va renunța la postul de viceguvernator BNR, vacantat ca urmare a demisiei lui Bogdan Olteanu (PNL), și îl va ceda PNL, potrivit algoritmului existent, au precizat joi pentru Mediafax surse din conducerea PSD.

Sursele citate au arătat că la nivelul PSD s-a decis respectarea algoritmului existent, potrivit căruia postul de viceguvernator BNR revine PNL, urmând a fi ocupat, după demisia lui Olteanu, tot de un liberal.

Aceleași surse au arătat că la acest moment cel care își dorește să preia acest post de viceguvernator BNR ar fi deputatul PNL Eugen Nicolăescu.

În martie, liderul PSD Liviu Dragnea spunea că o propunere pentru postul din Consiliul de Administrație al băncii centrale ar putea veni din partea coaliției de guvernare formate din PSD și ALDE.

Pe de altă parte, Dragnea a spus joi, la Parlament, că s-a înțeles cu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu asupra faptului că Mișu Negrițoiu trebuie demis cât mai repede de la conducerea Autorității de Supraveghere Financiară, deoarece aceasta este o instituție importantă care nu trebuie să funcționeze ca și cum ar fi „moșia” unuia sau unora.