Conflictul în curs din Orientul Mijlociu ar putea provoca un nou șoc economiei globale, potrivit președintelui Băncii Mondiale, Ajay Banga.

Războiul dintre Israel și Hamas riscă să aibă consecințe economice "grave", a avertizat marți președintele Băncii Mondiale în cadrul unei conferințe a investitorilor la Riad, Arabia Saudită, scrie Le Figaro.

"Cred că ceea ce se întâmplă în Israel și Gaza... va avea un impact grav asupra dezvoltării economice", a spus Ajay Banga , adăugând: "Cred că suntem într-un moment foarte periculos".

Peste 1.400 de persoane au fost ucise pe teritoriul israelian de bărbați din Hamas din 7 octombrie, majoritatea civili, în prima zi a atacului mișcării palestiniene efectuat din Gaza, potrivit autorităților israeliene.

De asemenea, Hamas a răpit, aproximativ 220 de oameni ca ostatici, israelieni și străini, potrivit armatei israeliene. În Fâșia Gaza, peste 5.000 de palestinieni, majoritatea civili, au fost uciși în bombardamentele necontenite efectuate ca represalii de către armata israeliană, potrivit Ministerului Sănătății al Hamas din Gaza.

Ajay Banga a vorbit la deschiderea conferinței anuale Future Investment Initiative, numită adesea "Davos al deșertului".

Peste 6.000 de delegați participă la forumul de trei zile, la care vor participa lideri ai marilor bănci și companii globale și președinții Coreei de Sud, Kenyei și Rwandei, potrivit organizatorilor.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA