Investitorii de pe bursă nu au reacționat prea tare la debarcarea, neașteptată totuși, a premierului Mihai Tudose, a treia schimbare de guvern în doar un an. Leul, în schimb, a pierdut peste 0,7% față de euro.

UPDATE BNR a calculat un curs al monedei naționale de 4,6599 lei/euro, cel mai slab din istorie. Minimul anterior a fost de 4,6597 lei pe reuro în ultima ședință din 2017. Față de cursul anunțat luni, leul a pierdut peste 0,7%.

Bursa de la București a deschis în scădere, dar nu majoră, și a recuperat ulterior parte din pierderi. Astfel, după primele minute de la deschiderea ședinței de tranzacționare, principalii indici ai bursei locale erau în scădere cu circa 0,8%. Ulterior, acțiunile au recuperat parțial, iar principalul indice, BET, era la minus 0,5% în jurul orei 11:30.

Și leul s-a depreciat ușor în raport cu euro în primele ore ale zilei, dar căderea s-a accentuat spre orele prânzului. Potrivit Reuters, moneda națională se tranzacționa dimineață în jurul nivelului de 4,644 lei/euro, în scădere cu 0,1%. Dar în jurul orei 11:40, euro depășise pe piețele internaționale pragul de 4,657, o depreciere a leului de aproape 0,5%.

Sursa: Yahoo Finance

În ultimele zile, leul se afla într-o zonă de echilibru după minimul istoric atins în chiar ultima zi lucrătoare a anului trecut.

În schimb, pe piața interbancară dobânzile au rămas neschimbate. Robor la 3 luni era la 1.98%, iar Robor la 6 luni a fost listat la 2,22%.