Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat joi că România a ajuns la un grad de absorbție 93,2% pe fondurile de coeziune din exercițiul financiar 2014-2020.

"Nu mai puțin de 22,445 miliarde euro au fost rambursate Romaniei până la acest moment. Iar procesul nu s-a încheiat, România având solicitate sume spre rambursare de înca 1,5 miliarde euro. În materie de absorbție pe politica de coeziune, la începutul anului, România se situa la 73% grad de absorbție și îl încheie la peste 93% (plus 20 puncte procentuale într-un an)", a scris Câciu într-un mesaj pe Facebook.

El a mai adăugat că pe perioade în cursul anului 2023, absorbtia de fonduri din exercitiul 2014-2020 a constat în 3 puncte procentuale în primele sase luni și 17 puncte procentuale în ultimele șase luni.

Câciu mai transmite că sunt două "chei ale succesului", și anume "un efort comun Guvern -Parlament - beneficiari și declararea ca prioritate decizională și administrativă închiderea exercițiului financiar cu absorbție maximală".