Producția industrială a crescut cu peste 9% în noiembrie 2017 comparativ cu aceeași lună a anului precedent, a doua creștere la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat.

Producția industrială a crescut în noiembrie cu 3,5% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2016, iar Slovenia (9,9%), România (9,3%) și Cehia (8,5%) au înregistrat cele mai mari avansuri, arată datele publicate joi de biroul european de statistică.

Comparativ cu luna precedentă, producția industrială a crescut cu 0,9% în UE în noiembrie. Cele mai mari creșteri ale producției industriale în noiembrie au fost raportate în Cehia și Germania (ambele cu 3,6%), în timp ce România a înregistrat în noiembrie un avans de 0,7% față de octombrie, potrivit Eurostat.

Datele comunicate joi de Institutul Național de Statistică arată că producția industrială a României a fost mai mare cu 8,9% în primele 11 luni ale anului trecut, comparativ cu perioada similară din 2016, în date ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.