România este interesată de achiziția de gaz natural lichefiat (GNL), petrol și produse petroliere din Emiratele Arabe Unite, în vederea diversificării surselor și rutelor de aprovizionare, susține ministrul energiei, Virgil Popescu.

În contextul conflictului din Ucraina și situației tensionate din regiunea Mării Negre în general, România caută să își diversifice resursele de aprovizionare cu petrol și gaze, mai ales ca urmare a embargoului european aplicat livrărilor de petrol și produse petroliere din Rusia.  

Ministrul energiei a participat, alături de premierul Nicolae Ciucă și alți miniștri din guvernul de la București, la o reuniune cu oficiali guvernamentali din Emiratele Arabe Unite, ocazie cu care a transmis că există „un potențial semnificativ de cooperare” între cele două țări în sectorul energiei.

„România este interesată de achiziția de GNL, petrol și produse petroliere din Emiratele Arabe Unite, având în vedere interesul de a ne diversifica sursele și rutele de aprovizionare. Totodată, am invitat companiile emirateze să vină să investească în România, în sectorul energiei, inclusiv în energia regenerabilă”, a scris miercuri Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că discuțiile au stabilit repere concrete pentru soluții privind diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol și gaze, în contextul situației tensionate din regiunea Mării Negre și a embargoului european față de livrările rusești de petrol și produse petroliere. „Totodată, au fost abordate și oportunitățile de investiții în România în domeniul energiei regenerabile, atât off-shore, cât și on-shore”, a adăugat ministrul.