Legea privind concesiunile și cea a utilităților publice vor fi publicate în această săptămână. Întregul pachet de legi va ajunge în Parlament în jur de 15 octombrie, potrivit președintelui Agenției Naționale a Achizițiillor Publice, Roxana Mînzatu.

Roxana Mînzatu, citată de Mediafax, a explicat, luni, că se pregătește publicarea proiectelor de lege în domeniul achizițiilor publice, aflate până acum în consultare publică: Legea concesiunilor și Legea utilităților publice. 

Acestea, împreună cu Legea achizițiilor clasice, transpun noile Directive europene în domeniu, care trebuie aplicate și în România. 

"Ambele sunt programate în calendarul nostru intern săptămâna aceasta și cu toate patru să mergem în Parlament în jur de 15 octombrie. Totul se face în cadrul unei strategii mai ample, unde pilonul legislativ este unul din cele trei directii de acțiune, și tocmai de aceea trebuie să mergem în Parlament. Deci, toate cele patru legi trebuie să ajungă în Parlament undeva în jur de 15 octombrie și de la 1 ianuarie să poată intra în vigoare”, a declarat Roxana Mînzatu.

„Avem un calendar deja care se implementază pentru elaborarea legislației secundare, care ar trebui să fie gata și ea undeva la sfârșit de noiembrie și vom avea și îndrumare electronică, ghiduri interactive, pentru a putea să acoperim acele spețe care au dus la probleme în ceea ce înseamnă procedura de atribuire. Însă, elaborarea ghidurilor se duce către jumătatea anului viitor", a mai spus președintele ANAP.

Ea a mai explicat că multe dintre propunerile primite pentru legislația primară vor fi tratate în legislația secundară, spunând că principala rațiune este de a avea o legislație stabilă, mai apropiată de realitățile României și care să nu mai fie modificată.