Comisia Europeană a aprobat o schemă de 1,4 milioane de euro pentru sprijinirea sectorului sportului din municipiul Miercurea-Ciuc, afectat de epidemia de coronavirus

Cele 1,4 milioane de euro (6,9 milioane de lei) pot fi utilizate pentru sprijinirea cluburilor sportive din municipiul Miercurea-Ciuc în contextul epidemiei de coronavirus, potrivit schemei aprobate în cadrul Cadrului temporar pentru ajutor de stat.

Ajutorul va lua forma subvențiilor directe până la o sumă maximă de 700.000 de euro (3,46 milioane lei) per beneficiar, iar de schemă ar putea beneficia maximum zece companii, a anunțat luni Comisia.

Schema este deschisă întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) active în sectorul sportului din municipiul Miercurea-Ciuc. Sunt eligibile pentru ajutor costurile legate de: (i) contractele de activitate sportivă și cheltuielile de deplasare pentru activitatea sportivă; (ii) achiziționarea de echipamente specifice sportului; și (iii) alte cheltuieli de exploatare legate direct de contractele de activitate sportivă, inclusiv pentru achiziționarea de materiale, consumabile și produse similare.